ByeAlex és a Parno Graszt robbantja be a jövő évi Kevi Juhászfesztivált

Megosztás

Ismét nagy szeretettel várják az érdeklődőket a szokásosan évente megrendezésre kerülő Kevi Juhászfesztiválra, amelyet immáron huszonötödik alkalommal tartanak meg, az eddigiekhez képest egyetlen apró változással.

A Kevi Juhászfesztivál a régió egyik legjelentősebb hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai eseménye, országos hírnévnek örvend.

A szervezők úgy fogalmaznak, hogy a rendezvényre látogatók garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodnak: A program részeként bográcsban főtt, kevi birkapörkölt, tájjellegű ételek, valamint főzőverseny várja az érdeklődőket.

A fesztiválon népművészeti és kézműves vásár, népi játszótér, birkanyíró bemutató és színpadi műsorok is szerepelnek.

Fontos információ, hogy egy héttel hamarabb kerül megrendezésre a megszokott május harmadik hétvégéje helyett. 2025. május 17-én szombaton munkanap lesz, május 2-át, pénteket kell majd utólag ledolgozni. Ettől függetlenül is, az eszem-iszom, dínom-dánom garantált.

Kevi Juhászfesztivál jövő évi-ös főzőversenyén a kevi és kunsági birkapörkölt és más népi ételek elkészítésében versenyeznekm majd a résztvevők. A rendezvényen közkedvelt látványosság az egész napos juhnyíró bemutató, a nyájterelő bemutató, a nagynyárson történő látvány birkasütés, illetve a juhászkunyhónál rendezett népzenei bemutató a citerás, a tekerőlantos, a tárogatós és a kelevézek részvételével.

A 0. napon, május 9-én Regán Lili és DJ Szecsei érkezik, majd másnap a Parno Graszt és ByeAlex és a Slepp ad élő koncertet, 11-én pedig a Magna Cum Laude érkezik.

„Tudom jól: lesz néhány ember, aki mást hívott volna, más szeretett volna, másnak örülne. De ezek nem könnyű meccsek, sok fellépő már ilyenkor nem ér rá, vannak, akik egyszerűen nem vállalnak ilyen fesztiválkoncertet, és jó sokan vannak, akit nem tudunk meg sem fizetni, na nem mintha ezek a fellépők olcsóak lennének. Igyekszünk a lehetőségekből a legjobbat kihozni, váltakozóan, minden korosztálynak szórakozást biztosítani, kérem fogadják megértéssel, és ha módjukban áll szeretettel a beharangozást, mert tényleg nem egyszerű végigmenedzselni ezeket a folymatokat és a sztárallűröktől jócskán terhelt fellépőket” – írja kíméletlen őszinteséggel, de teljesen jogosan Sallai Róbert Benedek, Túrkeve polgármestere.

A részletes, további programok ide kattintva elérhetőek.

Kép: Csodálatos Magyarország

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek